10497251_10152535106573151_2784083217932623794_o17 Augustus 1989 zette ik mijn eerste stappen in de Financiële Dienstverlening. Op die dag kwam ik te werken op de afdeling collectief pensioen van Interpolis in Tilburg. Deze dag herinner ik me nog heel goed.

Omdat Interpolis heel veel werknemers tegelijk aannam, kreeg ik op deze eerste dag een rondleiding door het hoofdkantoor van Interpolis. Na deze rondleiding werd ik opgehaald door een leidinggevende en ging ik op weg naar wat mijn werkplek zou gaan worden. Op deze afdeling hadden de mensen geen computer op hun bureau, maar statuskaarten en een rekenmachine. Een elektrische, dat dan weer wel. De afdeling beschikte over enorm veel dossierkasten en een groot archief. Daarnaast was er ook één terminal voor 13 mensen. Naar later bleek was dit de enige afdeling die geen eigen computers had op dat moment. Tja pensioen, het woord zegt het eigenlijk al. 6 Jaar heb ik daar met plezier gewerkt, maar mijn nieuwsgierigheid won het van de zekerheid van deze baan en de bijbehorende carrièrekansen.

Ik ging een nieuw avontuur aan als bedrijfsmanager. Bij dit kantoor ontwikkelde ik mij al snel als allroundmedewerker. Zo gaf ik ook hypotheekadvies, kredietadvies, pensioenadvies en alles wat er verder nog bij een assurantiekantoor komt kijken. Ik leerde veel over marketing en heb naast mijn drukke functie, samen met de directeur nog een goedlopend vastgoedkantoor opgericht. Naast de bovenstaande activiteiten, maakte ik ook foto’s, deed ik bezichtigingen, verkoop en overdracht van woningen en verzorgde de taxaties. Na 8 jaar was het weer eens tijd om mijn vleugels verder uit te spreiden.

Bij zowel verzekeraars als banken ben ik daarna werkzaam geweest als financieel adviseur. Een erg leuke tijd, met werken vanuit huis, wat naast het harde werken ook veel vrijheid gaf. Aan het begin van de financiële crisis ben ik een eigen advieskantoor begonnen. Helaas was dit qua timing niet de beste tijd en heb ik weer een managementfunctie bij een grote Franchiser aangenomen. Ook hier lagen er gelukkig veel uitdagingen op me te wachten.

Mijn droom was nog steeds om iets voor mezelf te beginnen, toch was de tijd nog niet rijp. Ook wist ik dat ik, wanneer ik weer iets voor mezelf zou willen opzetten, ik het compleet anders dan anderen zou willen gaan doen. Ik had dus tijd nodig. Die tijd kreeg ik door een hele andere functie aan te nemen. Ik ging op een commerciële binnendienst werken.

In de tussentijd ben ik mezelf de vraag gaan stellen: “wat wil ik met de rest van mijn leven?” Duidelijk was dat het roer om kon. De financiële wereld was er aan toe en het mooiste van alles: Ik ook!

Door veel in mezelf te investeren, zowel in geld als in tijd was ik er uit. Dit resulteerde in mijn bedrijf: Dare to Live now. De naam staat voor mijn eigen zoektocht en het lef om achter mijn droom aan te gaan.

En nu? Nu is het 16 augustus 2014. Geen werkgever die mij morgen een horloge geeft of een pennenset. Geen receptie, geen gevulde enveloppe. Niets van dat alles.

En toch vier ik morgen mijn 25-jarig jubileum! Mijn eigen feestje. De keuzes die mij hebben gebracht tot waar ik nu sta, wie ik nu ben, heb ik allemaal zelf gemaakt. Ik volg mijn Passie en probeer dit over te brengen op mijn omgeving, mijn relaties en ook op jou! En hier ben ik trots op.

kwoot10